اگر با مفهوم و اهمیت تقویت گوش موسیقی آشنا نیستید ابتدا مقاله دیکته موسیقی چیست؟ را مطالعه کنید
برای تقویت گوش موسیقی راههای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها بسیار ساده هستند و هنرجویان موسیقی به دلیل همین سادگی این تمرینها را جدی نمیگیرند و یا انجام نمیدهند و تصور میکنند تمرین موسیقی به عنوان مثال تمرین سخت بر روی تکنیک نوازندگی ساز است
۱- به موسیقی گوش دهید. یکی از بهترینها تمرینها برای تقویت گوش موسیقی٬ شنیدن است. البته نباید صرفا برای لذت بردن به موسیقی گوش دهید بلکه باید با توجه کامل به ملودی و تک تک نتهایی که نواخته میشود به موسیقی گوش دهید اگر چند نت همزمان نواخته میشود سعی کنید غیر از ملودی اصلی٬ نتهای دیگر را هم دنبال کنید.
شنیدههای شما در ناخوداگاه ذهن شما ثبت میشود و در حین یادگیری موسیقی و نوازندگی به شما کمک بسیاری میکند به تجربه دیده شده که هنرجویانی که پیش از شروع یک ساز به موسیقی زیاد گوش میدهند و نوازندگان و آهنگسازان مطرح را میشناسند نسبت به کسانی که اشنایی کمتری با اثار بزرگان موسیقی دارند گوش موسیقی بهتری دارند.
۲ – حتما موسیقی را بخوانید. منظور از خواندن موسیقی خوانندگی نیست شما اگر صدای خوبی هم ندارید هیچ اهمیتی ندارد سعی کنید نتها را به درستی بخوانید یعنی به زبان ساده زیر و بمی هر نت را در حین خواندن رعایت کنید برای این کار از تصنیفهای موسیقی که به همراه شعر هستند و حفظ کردن آنها سادهتر است شروع کنید و پس از مدتی سعی کنید به سراغ خواندن قطعات موسیقی بروید.
اگر تمرین ساز را انجام میدهید به همراه نواختن ساز به صدای نتها خوب دقت کنید و سعی کنید همان صدا را بخوانید برای اینکه متوجه شوید درست میخوانید یا نه از معلم موسیقی خود کمک بگیرید و یا صدای خودتان را ضبط کنید و بشنوید. ضبط کردن چیزهایی را به شما نشان میدهد که در حین اجرای موسیقی متوجه نمیشوید.
البته ساز شما حتما بایستی کوک باشد و هرگز با سازی که کوک نیست تمرین نکنید زیرا تاثیر بسیار بدی بر گوش موسیقی شما میگذارد و اصلاح آن کار بسیار سختی است.
۳ – در کلاسهای سلفژ شرکت کنید تا با تمرینهای دیکته موسیقی و تقویت گوش موسیقی آشنا شوید هر چند دو یا سه جلسه در هفته کافی نیست اما برای شروع مناسب است
۴ – از اپلیکیشنهای دیکته موسیقی رامشگر برای تقویت گوش موسیقی استفاده کنید این اپلیکیشنها برای سطوح مبتدی تا پیشرفته طراحی شدهاند و هر آنچه که برای پیشرفت در این زمینه نیاز دارید در اختیار شما قرار میدهد و از همه مهمتر اینکه شما به تنهایی و بدون نیاز به معلم میتوانید هر زمانی که دوست داشتید تمرین کنید.
برای مشاهده این اپلیکیشنها بخش دیکته موسیقی رامشگر را ببینید.
احسان شادمهری
Latest posts by احسان شادمهری (see all)
- اموزش تصویری تار – جلسه اول - مرداد ۸, ۱۳۹۶
- کلاس آنلاین سنتور - بهمن ۷, ۱۳۹۵
- آموزش موسیقی ۹ – تقسیمبندی نت و سکوت از نظر کشش زمانی (دیرند) - شهریور ۱۹, ۱۳۹۵
ارسال نظر